SkinPen

SkinPen® är den första FDA-godkända och medicinskt CE-märkta microneedlingpennan. Det är en säker behandlingsmetod med utmärkta och kliniskt bevisade resultat. Den enda pennan som använder en unik barriär som helt förhindrar korskontaminering – BioSheath!

SkinPen är s.k. “Gold Standard” inom microneedling och är ensam om att ha sex godkända indikationer för behandling via FDA (Food and Drug Administration, USA). Dessa indikationer är:

  • Acneärr
  • Fina linjer och rynkor
  • Solfläckar/åldersfläckar (Lentigo Solaris)
  • Dyskromi (Melasma och Vitiligo)
  • Bristningar
  • Förstorade porer


Kliniska studier har visat att 80% upplever en förbättrad hudstruktur redan 1 månad efter första behandlingen och 90% upplever förbättring efter 6 månader. SkinPen är en relativt smärtfri behandling som ger minimalt med downtime och fina resultat på huden. För att uppnå maximalt resultat rekommenderas att upprepa behandlingen 3-6 gånger med ca. 4 veckors mellanrum.

Vad är microneedling?
Microneedling är en nålbehandling där tunna nålar av kirurgiskt stål penetrerar det översta hudlagret och skapar en kontrollerad skada i huden. Nåldjupet varierar mellan 0,25 mm – 2 mm beroende på behandlingsområde och syfte med behandlingen. Mikrokanaler skapas i huden vilket resulterar i att kroppen tror att den är skadad och ökar därmed produktionen av kollagen och nya kapillärer bildas.

Kollagen bidrar till hudförnyelse vilket gör att hudproblem som bland annat rynkor, fina linjer och ärr kan minimeras. Resultatet av microneedling ger därför en jämnare, fastare och slätare hy med mer lyster och glow. Microneedling med SkinPen får endast utföras av medicinskt utbildad personal efter fullbordad certifiering.

SkinPen är en relativt snabb och smärtfri behandling. Behandlingen brukar ta ca 50 min beroende på vilka områden som ska behandlas. Oftast känner man lite mer obehag vid de mer beniga partierna på ansiktet, med bedövning är sällan nödvändigt.
 
Resultat och effekt
Föryngring och förbättring av hudens struktur genom reducering av fina linjer (rynkor), acneärr, ärr och ojämnheter. Andra effekter är reducering av stora porer samt minskning av bristningar och pigmenteringar.

För mer information om behandlingen samt före- och efterbilder klicka HÄR.

Med reservation för eventuella felskrivningar.