Plasmapen PLAXEL+

Plasma är inom fysik ett aggregationstillstånd av materia. Om en gas värms tillräckligt mycket separeras elektronerna från atomkärnorna, och ett plasma bildas. Ett plasma kan sägas vara en gas av laddade partiklar, joner och elektroner. När ett ämne har hettats upp till plasma skiljs molekylernas beståndsdelar åt, det vill säga: elektronerna rör sig fritt från kärnan.

Plasma är det vanligaste tillståndet hos den synliga materian i universum. På jorden förekommer plasman naturligt i blixtar, samt i tekniska apparater som lysrör och plasmaskärmar.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Plasma

Tekniken

Plasmapen PLAXEL+ är en revolutionerande behandling för uppstramning av slapp hud med mycket bra resultat och helt utan kirurgi. Behandlingen är nästan helt smärtfri och fungerar på hela kroppen. Behandlingen används effektivt mot bland annat hängande ögonlock och påsar under ögonen. Behandlingen är även effektiv mot korrigering av djupare rynkor, fina linjer, ojämn hy, åldersfläckar och vissa pigmentfläckar. Hudstudion kan som enda salong i Strängnäs erbjuda behandlingar med PLAXEL+ utförda av en auktoriserad hudterapeut. PLAXEL+ är den nya generationens plasmapenna där karbonseringen/de svarta prickarna inte syns. Detta är marknadens första och just nu enda penna med denna teknik.

PLAXEL+ har en spets som konverterar ström till en elektrostatisk impuls. När spetsen kommer nära huden skapas en syre-kvävemix som avger en blixt av äkta plasma. Det öppnas en mikrokanal och värmen från plasmablixten gör att överflödig vätska ångas ut ur huden, vilket resulterar i en omedelbar åtstramning. Den ytliga ”skadan” som uppstår stimulerar hudens förnyelse av fibroblaster, som är en viktig del av hudens självläkning och kollagenproduktion.

För mer information om själva behandlingarna klicka HÄR.

Med reservation för eventuella felskrivningar.