DrK Dermal Health Care

En unik hudvårdsserie i framkant

DrK Dermal Health Care är hudvårdsserie med prebiotiska egenskaper (då de ökar tillväxten av goda bakterier – Moraxellaceae – som har anti-inflammatoriska egenskaper) och har dessutom probiotika-liknande effekt (då de stärker barriärfunktionen och immunsystemet samt även balansen i hudens mikrobiom). För att uppnå denna effekt används en peptidteknologi.

DrK Dermal Health Care är ett företag som tillverkar medi-cosmeceuticals som ligger i framkant när det gäller optimal hudhälsa och vad detta i grunden betyder för varje kund. Produktserien distribueras endast via framstående hudvårdssalonger i Sydafrika och globalt.

Under senare år har inflammatoriska tillstånd som allergier och eksem kraftigt ökat. Känslig hud reagerar på många externa stimuli (miljöpåverkan), vilket ofta beror på en defekt, icke optimalt fungerande hudbarriär. Obehag, förhöjd känslighet, uttorkning, fjällning och rodnad är karakteristiska tecken på en känslig hud som saknar ett effektivt försvarssystem.

År 2020 kommer 3 av 4 kunder att ha en känslig hud. Detta begrepp var fullständigt okänt för våra förfäder som levde närmare naturen.

Utbrott av inflammation orsakat av vår moderna livsstil är huvudorsaken till känslig hud och olika avvikelser i huden. DrK Dermal Health Cares produkter består av en unik kombination av aktiva ingredienser som återbalanserar känslig hud och till varje pris förhindrar att den över huvud taget uppstår.

DrK Dermal Health Cares Premium Serums återbalanserar inte bara hudens välmående utan behandlar även vanliga hudtillstånd som akne, pigmentering, åldrad hud och känslig hud.

Alla produkter i DrK Dermal Health Cares sortiment är framtagna för att stärka hudens mikrobiella och fysiska barriärfunktion och att bidra till att skapa en hud med bättre försvar, särskilt för människor som vistas i stadsmiljöer och påfrestande klimat.

  • När dessa produkter appliceras på huden på människor som vistas i storstadsmiljö, stimulerar de till en mikrobiell mångfald, en balans av mikrobiomet och en förstärkning av anti-inflammatoriska bakterier i huden. Detta är egenskaper som är karakteristiska för en frisk hud med bättre skydd mot miljöpåverkan.
  • De skapar bakteriella metaboliska vägar i relation till energi, lipider, aminosyror, kolhydrater och vitaminer som har upptäckts i huden på naturfolk
  • De förstärker desmosoma bindningar mellan hudcellerna och ökar hudbarriärens skyddande effekt
  • De gynnar S. epidermis på keratinocyter framför de skadliga bakteriernas (S. aureus)
  • De stimulerar hudens immunförsvar och understöder de komponenter som bidrar till att stärka den fysiska barriärens skyddande förmåga
  • De ökar hudens motstånd mot skadliga tensider

Sammanfattningsvis har den här produktserien prebiotiska egenskaper (då de ökar tillväxten av goda bakterier – Moraxellaceae – som har anti-inflammatoriska egenskaper) och har dessutom probiotika-liknande effekt (då de stärker barriär-funktionen och immunsystemet samt även balansen i hudens mikrobiom). För att uppnå denna effekt används en peptidteknologi.

Grundare

Dr Juanita Kilian, framstående farmaceut vid the University of North West, Sydafrika, där hon tog sin Master i produktutveckling av dermaceuticals, har doktorerat i Transdermal Delivery Technology på the University of London, School of Pharmacy. Dr Kilian har ägnat sig åt studier av transdermala leverans-system och har gjort unika forskningsresultat inom områdets olika formula, något som påtagligt har påverkat utvecklingen av produktserien DrK Dermal Health Care.

Dr Kilian är också forskare och författare till ett flertal av de mest erkända och inflytelserika utbildningsmaterialen som används i undervisning i mer än 25 länder.

Under sin karriär har Dr Kilian arbetat på många platser runt om i världen, såsom Sydafrika, Afrika, Storbritannien, Skandinavien, Förenade Arabemiraten, Ryssland och olika delar av Europa. Hon har aktivt sysslat med forskning och har ständigt uppdaterat sig kring den senaste teknologin inom hudvårdsforskning och dermaceutisk kemi. Hon har ett passionerat intresse för utveckling av effektiva hudvårdsprodukter.

Idag har Dr Kilian sin bas i Pretoria, Sydafrika, där hon är chef för CosmoPharm Product Design (Ply) Ldt, ett framstående dermaceutiskt konsultföretag. Hon har tagit fram och utvecklat produktserien DrK Dermal Health Care med intensivt fokus på hudens välmående och läkeprocesser.

De stora framsteg som skett inom det här området har väckt hennes intresse. Dr Kilian har skaffat sig en erfarenhet och gedigna kunskaper genom sitt samarbete med olika internationellt erkända opinionsledare, varav de flesta är välkända dermatologer och kirurger inom plastik och estetik.

Med reservation för eventuella felskrivningar.