Plasmapen PLAXEL+

Tekniken

Plasmapen PLAXEL+ är en revolutionerande behandling för uppstramning av slapp hud med mycket bra resultat och helt utan kirurgi. Behandlingen är nästan helt smärtfri och fungerar på hela kroppen. Behandlingen används effektivt mot bland annat hängande ögonlock och påsar under ögonen. Behandlingen är även effektiv mot korrigering av djupare rynkor, fina linjer, ojämn hy, åldersfläckar och vissa pigmentfläckar. Hudstudion kan som enda salong i Strängnäs erbjuda behandlingar med PLAXEL+ utförda av en auktoriserad hudterapeut. PLAXEL+ är den nya generationens plasmapenna där karbonseringen/de svarta prickarna inte syns. Detta är marknadens första och just nu enda penna med denna teknik.

PLAXEL+ har en spets som konverterar ström till en elektrostatisk impuls. När spetsen kommer nära huden skapas en syre-kvävemix som avger en blixt av äkta plasma. Det öppnas en mikrokanal och värmen från plasmablixten gör att överflödig vätska ångas ut ur huden, vilket resulterar i en omedelbar åtstramning. Den ytliga skadan som uppstår stimulerar hudens förnyelse av fibroblaster, som är en viktig del av hudens självläkning och kollagenproduktion.

Exempel på användningsområden

Behandling vanlig tip:
• Hängande ögonlock och påsar under ögonen
• Rynkor och linjer, exempelvis panna nasolabialvecken
• Hudåstramning runt käke och hals
• Pigmentfläckar och födelsemärken
• Skintags och fibrom
• Bristningar och ärr
• Förminskning av näsa

Behandling Cold Plasma / Plasma Dusch / Plasma Massage (helt smärtfri):
• Skapar ozon i och på hudytan vilket är antibakteriellt, lugnande och läkande (känslig hud, akne, rosacea, perioral dermatit)
• Ökar upptagningsförmågan av efterkommande serum (revitaliserande, föryngrande, pigmenthämmande etc)

Behandling Ball Tip / Silver Tip:
• Intensiv punktstimulering av rynkor och linjer med ökat upptag av aktivt serum

Mer information om behandlingsområden finns i prislistan.
Behandlingsmöjligheterna är många. Kontakta gärna Hudstudion om du har frågor kring fler områden.

Behandlingen

Inför en behandling med PLAXEL+ rekommenderas att du bokar en konsultation där vi tillsammans går igenom dina önskemål och förväntningar. Konsultationen är kostnadsfri och finns under rubriken “Plasmapen Plaxel Plus” på bokningssidan och under länken HÄR. Behandlingsområdet får inte behandlas med starka syror, brun utan sol, botox eller fillers under två veckor före behandlingen med PLAXEL+. Behandlingen utförs ej i ansiktet under sommartid.

På behandlingsdagen är det viktigt att du kommer osminkad till salongen. Du kommer själv att få inhandla och applicera bedövningssalva på det område som ska behandlas. Salvan ska appliceras i ett 2-3mm tjockt lager och sitta på i 20-30 minuter, täckt med plastfolie. Bedövningen är nödvändig för att du som kund ska uppleva en så bekväm behandling som möjligt. Efter att bedövningen fått tid att verka tvättar behandlaren av den stegvis och påbörjar behandlingen där de små “prickarna” skapas i olika mönster. Behandlingstiden varierar kraftigt beroende på valt område. Vid behandlingens slut appliceras en speciell eftervårdsgel och SPF 50.

Efter behandlingen och eftervården

Direkt efter behandlingen syns prickarna praktiskt taget inte alls. Huden kommer att vara röd och svullen och efter några timmar känns huden solbränd. Efter en eller två dagar kommer små, ljusbruna skorpor att framträda. Dessa får absolut inte pillas av utan ska sitta kvar tills de faller av naturligt efter upp till mellan ca 7 dagar (ansikte) och 21 dagar (kropp). Du kan vara röd i området i upp till 6 veckor, men oftast lägger sig rodnaden snabbare än så. Området kan försiktigt täckas med mineralmakeup efter 24 timmar.

Eftervårdsgel är obligatorisk att använda under hela läkningsperioden och skickas med kostnadsfritt efter behandlingen. Även SPF 50 finns att köpa till ett rabatterat pris, men denna kan ersättas med valfritt fysikaliskt eller fysikaliskt/kemiskt solskyddsmedel med minst SPF 50. Solskyddet ska appliceras dagligen i minst 3 månader efter sista utförda behandling, utan undantag.

För att minska risken med försämrad läkning ska intensiv värme och direkt UV-strålning undvikas helt i 2 veckor. Det är också viktigt att undvika intensiv UV-strålning under minst 2 månader. Brun utan sol appliceras tidigast en månad efter behandlingen.

Resultatet

Precis som alla andra behandlingar resultatet varierar från individ till individ. Faktorer som ålder, hudtyp, behandlingsområde och kvaliteten på huden avgör vilket resultat man får. Vid ett kirurgiskt ingrepp opererar man vanligen bort överflödet av huden och får således ett snabbt och dramatiskt resultat. Vid en plasmapen-behandling jobbar man med att gradvis strama upp huden genom att öka kollagenet i huden. Ökat kollagen medför en naturligt friskare, fastare hy med mycket lyster och fukt i huden. Har man redan en relativt fast hy men känner att huden börjar tappa sin elasticitet brukar det räcka med en behandling men annars kan vanligtvis behövas två till fyra behandlingar för att uppnå önskat resultat.

Kontraindikationer

• Barriärstörande behandlingar (exempelvis starka syror) eller brun utan sol under en tvåveckorsperiod innan behandling
• Fillers/Botox under en tvåveckorsperiod innan behandling
• Graviditet och amning
• Benägenhet för keloid ärrbildning och/eller hyperpigmentering
• Vid läkemedelsbehandling och/eller sjukdom krävs godkännande av behandlande läkare eller sjuksköterska

Med reservation för eventuella felskrivningar.